5 Nisan 2009 Pazar

Tek Adresten Konşimento Takip

Tek Adresten Konşimento Takip başıklı yazı www.akreditif.biz.tr nin katkıları ile hazırlanmıştır ve alınan izin ile yayınlanmıştır.

Dış ticarette acil gönderiler için kullanılan önemli bir alternatif yöntem havayolu taşımalarıdır. En uzak bölgelere bile 3-5 gün içerisinde malımızı ulaştırabilmemize olanak veren havayolu yüklemeleri adete acil durumların vazgeçilmez kurtarıcılarıdırlar.

Dış ticaret uygulayıcılarının önemli bir kısmı çeşitli nedenlerden ötürü(akreditifli ödeme,alıcıya bilgi verme,malın varışını öğrenme vb..) havayolu kargolarını takip etmek istemektedirler. Forwarder firmaların düzenlemiş oldukları havayolu konşimentolarının ( AWB ) üzerindeki konşimento numaraları ile havayolu konşimentlarının takibi internet üzerinden mümkün olmaktadır. Ne varki forwarderlar her uçak yüklemesi için çoğunlukla farklı bir havayolunu tercih etmekte bu da konşimento takibi için kullanılması gereken internet adresi sayısını arttırmaktadır.

Aşağıda birçok havayolunun konşimento takip sayfasına ulaşıbileceğiniz bir link bulunmaktadır. Açılan sayfada taşıyıcı firmayı seçip AWB numarasını girerek uçak yüklemelerinizin takibini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Tek adresten havayolu konşimentosu takip

Bu yazının tüm hakları www.akreditif.biz.tr yasal sahiplerine aittir. Yazının izinsiz kopyalanması ve/veya herhangi bir iletişim vasıtası ile yayınlanması durumunda izlenecek yasal süreçlerle ilgili olarak www.akreditif.biz.tr hakları saklıdır.

Popüler Yayınlar