4 Aralık 2010 Cumartesi

DHL ULUSLARARASI KARGO KONSIMENTOSU



DHL hiç şüphesiz uluslararası hızlı kargo gönderimleri konusunda dünya çapında söz sahibi olan bir firma. Özellikle amazon.com gibi ülkemizde de sıklıkla kullanılan e-ticaret firmaları ile yaptıkları işbirlikleri sayesinde yalnızca uluslararası ticaret yapan firmaların değil, son kullanıcılarında sıklıkla kullandığı bir hızlı kargo gönderi firması olmuştur.

DHL ile yapılan gönderilerde gerek gönderinin takibi, gerekse de malın zaman kaybetmeksizin alıcısına ulaşmasının temini açısından en önemli konuların başında DHL konşimentosunun doğru ve eksiksiz doldurulması gelmektedir.

Gerçi bu iki hususa azami özen gösterilmesi diğer hızlı kargo gönderileri yapan kuruluşlar içinde aynı derecede önemlidir.

Neden hızlı DHL kargo gönderilerinde bir konşimentoya ihtiyacınız var?

  • İlk olarak konşimento DHL’e, gönderinizin nereye gittiği, hangi hizmeti istediğiniz ve nasıl ödeme yapacağınız konusunda bilgi vermektedir.
  • İkinci olarak DHL'in sağlayacağı hizmetlerin koşul ve şartlarını bildirmektedir.
  • üçüncü olarak, gönderinizi takip etmek için kullanacağınız özel bir konşimento numarası temin etmektedir.
  • Dördüncü ve son olarak ise, hem ihracat hem de ithalat gümrüklerine gönderinizin içeriği hakkında bilgi vererek gönderinizin gümrük işlemlerinin kısa sürede tamamlanmasını ve zaman kaybetmeden son teslimat noktasına ulaşmasını sağlamaktadır.

Popüler Yayınlar