4 Aralık 2010 Cumartesi

DHL HACİMSEL AĞIRLIK HESAPLAMA

Uçak yüklemelerinde, uçak kurye ve posta gönderilerinde taşıma ücretini nakliyeciler ağırlık verisine dayanarak saptamaktadırlar. Taşımaya baz alınacak ağırlık ise ürünün terazi ağırlığı ile hacimsel ağırlığının karşılaştırılması ve daha fazla olanın seçimi sonrasında tespit edilmekte ve bu rakama göre taşımanın ücreti saptanmaktadır.

Terazi ağırlığı, ürünün tartılması sonucu elde edilen ağırlık değeridir.

Hacimsel Ağırlık Nedir?

Bazı ürünler hafif olmalarına rağmen çok fazla hacim kaplayabilmektedirler. Nakliye firmaları olası zararlarını engellemek için hacimsel ağırlık denilen ve ürünün ambalaj ölçüsünün derinlik*boy*yüksekliğinin santimetre cinsinden çarpılıp 5000 sabit sayısına bölünmesiyle elde edilen diğer bir ağırlık değerini de hesaplamaktadırlar ve eğer bulunan bu hacimsel ağırlık değeri ürünün terazi ağırlığından fazla çıkarsa kargonun ücretini bu hesaplanmış ağırlık değerine göre tespit etmektedirler.

Örnek Hacimsel Ağırlık Hesaplaması :

Terazi ağırlığı 3kg olan bir ambalajımız olduğunu varsayalım. Ambalajımızın ölçüleri derinlik:20cm, boy:60cm ve yükseklik 25cm olsun.

Bu durumda hacimsel ağırlık : 20cm*60cm*25cm/5000=6kg olacaktır.

Hacimsel ağırlık ambalajımızın terazi ağırlığından fazla olduğu için kargo firması nakliye fiyatını bu hesaplanmış hacimsel ağırlığa göre tespit edecektir.

DHL Online Hacimsel Ağırlık Hesaplaması :

Buradan DHL web sitesi üzerinden ücretisz olarak gönderinizin hacimsel ağırlığını online olarak hesaplayabilirsiniz.


Popüler Yayınlar