26 Mart 2009 Perşembe

Tesellüm Konşimentosu

Tesellüm Konşimentosu başıklı yazı www.akreditif.biz.tr nin katkıları ile hazırlanmıştır ve alınan izin ile yayınlanmıştır.

Tesellüm konişmentosu, taşıyıcının malı teslim almasını takiben fakat ürünün gemiye yüklenmesinden önce düzenlenen konşimentoya verilen isimdir. Orjinal "Bill of Lading"'e benzemesine rağmen "On Board" kaydı taşımadığı için akreditifli ödemelerde yükleme evrağı olarak kabul görmezler.

Akreditif işlemlerinde geçerli bir konşimento sunmak amacıyla tesellüm konişmentosuna sonradan yükleme yapılan geminin adı, yükleme tarihi ve yükleme limanı gibi bilgiler girilmekte ve böylece tesellüm konişmentosu yükleme konişmentosuna dönüşmektedir.

Tesellüm konişmentosu, sıklıkla yükün hangi gemi ile boşaltma limanına taşınacağının belirlenmediği durumlarda kullanıldığı için daha çok düzenli hat taşımalarında kullanılmaktadır.


Bu yazının tüm hakları www.akreditif.biz.tr yasal sahiplerine aittir. Yazının izinsiz kopyalanması ve/veya herhangi bir iletişim vasıtası ile yayınlanması durumunda izlenecek yasal süreçlerle ilgili olarak www.akreditif.biz.tr hakları saklıdır.

Popüler Yayınlar