10 Kasım 2012 Cumartesi

cezayir akreditif

Anahtar Kelimeler : cezayir akreditif, cezayir akreditifi, cezayire akreditif mal satmakta riskler nelerdir, cezayire ihracat yaparken nelere dikkat etmeliyiz, cezayir akreditif işlemleri, cezayir konserve gıda akreditif,cezayir makina akreditif,cezayir çimento akreditif, cezayir letter of credit, cezayir akreditif bilgisi, cezayir akreditif uzmanı, cezayir akreditif danışmanı, cezayir akreditifte istenilen şartlar ve belgeler,

Cezayir Türkiye için önemli bir alternatif ihracat pazarı konumundadır. özellikle Avrupa ülkelerinde kendini günden güne göstermekte olan ekonomik ve finansal kriz sonrasında mal siparişi almakta zorlanan ihracatçı firmalar yönlerini alternatif pazarlara yöneltmişlerdir. Cezayir bu alternatif pazarların önemli bir ayağı konumundadır.

Neden Cezayir Türkiye İçin Önemli Bir Alternatif Pazar Konumundadır?

  1. Cezayir 34.994.937 kişilik nüfusu ile önemli bir alıcı potansiyelini bünyesinde barındırmaktadır.
  2. Cezayir petrol ve doğal gaz ihraç ederken hemen hemen diğer tüm kalemlerde önemli bir alıcı konumundadır.
  3. Cezayir genelinde Türk menşeli ürünlere yönelik olarak olumlu bir imaj bulunmaktadır. Bu olumlu imaja tarihsel ve kültürel bağlar, coğrafi yakınlığın sağladığı lojistik avantajlar, Türk işadamlarının Cezayir’deki etkinliği gibi faktörlerin eklenmesi ile beraber Türkiye’nin Cezayir’deki ihracat etkisinin güçlendiği görülmektedir. 
Cezayir'deki Başlıca riskler Nelerdir?

  1. Cezayir Dünya Bankası ekonomik koşullarının iş yapmaya elverişliliği kriterlerine göre 178 ülke arasında 125. sırada yer almaktadır.
  2. Cezayir'deki tüm ithalat işlemleri 2009 yılından itibaren akreditif ile yapılmaktadır. Özellikle Türkiye'den pek çok firmanın yapılan bu akreditifli işlemlerde mağduriyet yaşadığı bir gerçektir.

Popüler Yayınlar